Сурови бонбони с лимон и кокос

Сурови бонбони с лимон и кокос

За парти, събиране с приятели, да почерпите или просто за лична консумация, няма да сбъркате с тези домашни сурови бонбони с лимон и кокос. 

Тази рецепта не съдържа допълнително добавени мазнини (например кокосово олио). Тъй като включват кашу, което само по себе си е мазно, бонбоните се стягат достатъчно в хладилника.

Сурови бонбони с лимон

Суровите бонбони с лимон и кокос се приготвят много бързо с помощта на кухненски робот или блендер.   Нужни са само няколко основни съставки. В тази рецепта се използва естествената сладост на сушените кайсии, но можете да ги приготвите и без тях (с подсладител по избор).

сурови бонбони с кокос и лимон
сурови бонбони с кокос и лимон

Продукти за сурови бонбони с лимон и кокос:

1 ч.ч. сурово кашу
1 ч.ч. сушени кайсии
3/4 ч.ч. кокосови стърготини
кората от един лимон
сокът от половин лимон
2 с.л. подсладител по избор (ако е нужно)

Приготвяне:

Кашуто се слага в кухненски робот или блендер и се смила до получаването на брашно, може да го оставите и по-едро смляно. Добавят се кайсиите, лимоновия сок, лимоновата кора и кокоса и отново се смила до получаването на еднородна смес. Опитайте сместа и ако не е достатъчно сладка, добавете лъжица-две подсладител по избор. В чиния сипете малко кокосови стърготини. От готовата смес оформете с ръце топчици и ги оваляйте в кокосовите стърготини. Сложете ги в хладилника поне за 1 час за да стегнат.

Рецептата е адаптирана от тук.

Не изпускай рецепти!

Споделете с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да ти хареса: