Ако не сте опитвали да направите дип от боб, то ще се убедите от рецептата по-долу, че това е един много лесен и вкусен начин да се насладите на любимото българско вариво. 

дип-кейл-боб

Тъй като в Германия есента е сезонът на кейла и тиквите, нямаше как да не си тръгна с един огромен пакет кейл от фермерския пазар. Виждали са се може би само краката ми, докато го носех или поне толкова голям ми се струваше на мен. Истината е, че приготвях по нещо с кейл от него в продължение на една седмица всеки ден. Ако обаче на вас не ви се намира, заменете го с друг листен зеленчук, например спанак. 

кейл

Есенен валс в гората

Дали изведнъж настъпи есента или аз проспах началото ѝ, не знам. Затова днес отново реших да се разходя в близакта гора за да разгледам какво точно се е случило с природата. Една палитра от пастелни приливи се изля в душата ми при тази разходка.

Нежна трепетлика махаше хилядократно на съседите си при всяко повейване на вятъра. Изпръсканите ѝ в бледо зелено, розово и жълто листенца изглеждаха като стотици монети, хвърлени в синьото небе.

чесън

Съседстваха ѝ дребни, червенеещи храсти, отрупани с горски плодове в лилаво. Птиците не можеха да се оплачат от такава закуска.

Вятърът повдигаше шумата в невидима въртележка и после я пръскаше върху нищо неподозиращите жълтеещи тревици.

Гората танцуваше есенен валс.

кейл

Стар орех предлагаше на гладните си гости меки, зрели ядки. Сенките му все още приютяваха пътниците, изморени от настоятелното октомврийско слънце. За някои минувачи обаче топлите му лъчи бяха търсен разкош и те присядаха по-встрани от дървото и навиваха ръкавите си по-нагоре.

Всеки оценяваше по свой начин тези неочаквани топли съботни часове през един месец, в който обиконовено се намята палто или се излиза сутрин с шапка.

кейл-боб

дип-кейл

Дип от боб и кейл
 
Ако не сте опитвали да направите дип от боб, то ще се убедите от рецептата по-долу, че това е един много лесен и вкусен начин да се насладите на любимото българско вариво.
Author:
Ingredients
  • 400 гр сварен боб
  • 200 гр суров кейл
  • 1 скилидка чесън
  • сокът от 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
Instructions
  1. Сварете боба до пълна готовност.
  2. Сложете кейла за 3-4 минути във вряща вода, след това го отцедете и залейте със студена вода.
  3. Сложете всички съставки в блендер и пасирайте до получаването на гладко пюре. Опитайте и добавете подправки, ако е нужно.

Ако търсите и други рецепти с кейл, кликнете на тези линкове:

Доматени рулца с моцарела и песто от кейл

Други дипове: Зимен хумус

 

 

 

Не изпускай рецепти!

Споделете с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Rate this recipe:  

Може да ти хареса: