Смути купа с домашен веган сладолед

Лесно е да започнеш блог. Регистрираш се, отваряш, избираш име и готово. И седиш пред празния бял сайт, също както аз пред този лист, като започнах.

Започваш, добре, но за какво ще пишеш? Ще бъде ли просто дрънкане, повече скучно, отколкото интересно, само за да се намираш на работа. Или ще бъде истински завладяващо – такова, че който прочете малко, да не може да спре, да отвори и друга твоя страница и после още една?

Каква е тайната на завладяващите неща? Защо има песни, от които ни настръхва кожата, книги, които четем по цяла нощ без да заспим? Гозби, чиито вкус не можем да забравим, места, на които мечтаем да се върнем? Сякаш в тях е надникнало нещо от друг свят, дало им е една особена жилка, която веднага долавяме и вече знаем – там има нещо. Усещаме го с някакво сетиво. И е толкова хубаво, когато открием едно от тези неща – книга, песен, гозба, филм, човек – докосваме за миг неназовимото. И в този миг сме радостни, красиви, цялостни, в този миг сме себе си до последния си атом.

Питали ли сте се, щяхме ли да го долавяме, ако част от магията я нямаше и в нас самите? Как щяхме да го разпознаем иначе?

 

А да, смути купата с домашен веган сладолед. Тя е много простичка. Вие ще кажете дали е завладяваща на вкус. Липсата на животински продукти в сладоледа няма да се хареса на всеки, но трябва да опитате. Може пък да е Вашето нещо.

Сладоледът се прави просто от пасирането за замразени банани и боровинки заедно. Ако съотношението е добро (т.е. повече банани), става студена, сладка, сладоледена фантазия. И е толкова кремообразно, че ще забравите да питате къде е млякото или сметаната в този сладолед.

Продукти:

  • 3 замразени по-големи банана (може да ползвате и пресни, но консистенцията ще стане по-кремообразна)
  • 250гр замразени боровинки
  • За гарниране: нарязани на дребно пресни плодове, цели къпини, ягоди, гранола, ядки

Приготвяне:

В блендер се разбиват заедно замразените банани и боровинки до гъста кремообразна смес. За улеснение на блендера може да налеете 1-2 с.л. вода или ядково/кокосово мляко, но не повече за да не се втечни сместа. Сладоледът вече е готов. Изгребете го с лъжицата и хоп – на дъното на купа, а върху него наредете нарязаните на парченца плодове, гранола, ядки.

Красиво за сервиране, разхлаждащо в летните жеги, експлозия от плодови вкусове.

Искаш още смути-идеи? Провери това шоколадово смути за разсънване!

Не изпускай рецепти!

Споделете с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да ти хареса: